Nachricht

Es wurde als „Museum“ an die Türkische Weltstiftung übergeben: Während es eigentlich das Migrationsmuseum sein sollte, wurde es zum TÜGVA-Kaffeehaus

Werbung

CHP Eskişehir’in Yardımcı Doktoru Jale Nur Süllü, „ETİ Şehir ve Göç Müzesi“nin tabelasının Türk Dünyası Vakfı’na „Müze“ olarak devredildiği ve beklenildiği gibi açılması gereken „TÜGVA Kıraathane“ tabelasının asılmadığı bir dönemde kaldırılmasına tepki gösterdi ve şunları söyledi: „Türk Dünyası Vakfı’na Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen müze tahrip edildi.“ „Son 9 yılda neden açılmadı?“ diyen Süllü, „Türk Dünyası Vakfı Yönetim Kurulu ve Eskişehir Valiliği derhal kamuoyunu bilgilendirmeli ve bu yanlış kararı düzeltmelidir“ dedi.

Duvar’dan Göksel Durutuna’nın haberine göre; CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, kilitli olan müzenin önünde yaptığı açıklamada, Eskişehir Şehir ve Göç Müzesi ETİ ile ilgili geçmişte neler yaşandığını hatırlattı ve şunları söyledi: „Bilindiği üzere Türk Dünya Kültür Başkent Ajansı kanunla kuruldu.“ Eskişehir’in „Türk Dünya Kültür Başkenti“ unvanını aldığı 2013 yılında. 31 Aralık 2013’te, Ajansın görev süresi dolması nedeniyle mal varlığını Büyükşehir Belediyesi’ne devretmesi gerekiyordu, ancak tasfiyesi 2014 yerel seçimlerinden sonraya ertelendi. „Yılmaz Büyükerşen’in seçimleri kazanmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gereken varlıklar, Türk Dünya Vakfı’na devredildi“ dedi.

Süllü, Türk Dünya Vakfı’nın Eti Grubu şirketlerinin himayesinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü arazisinde ve Eskişehir Valiliği yönetiminde göç müzesi projesini başlattığını belirtti: Eti Şehir ve Göç Müzesi’nin kuruluşu, Türk Dünya Vakfı’na modeliyle tahsis edilen yerde 17 Haziran 2015’te gerçekleşti, o dönemin Valisi, AKP Milletvekili ve proje sponsoru, Eti Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı’nın da katıldığı, benim de yardımcı olduğum bir etkinlikle gerçekleşti.“ dedi.

Eskişehir Milletvekili Süllü, iç dekorasyonunun sona erdiği müzeyi ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini belirterek şunları söyledi: „Yıllar geçmesine rağmen hala açılmamış olması üzerine, 2019’un 10’uncu ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir soru önergesi ilettim. 2020 yılındaki yazılı soru önergeme verilen cevapta Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, „ETİ Şehir ve Göç Müzesi“ adı altında herhangi bir çalışma yapılmadığını ve özel müze olarak faaliyet başvurusu olmadığını belirtti. 4 yıl daha geçti. „İç dekorasyonu tamamlanan müze hiçbir zaman açılmadı“ dedi.

„Müze olarak kullanıldı“</p

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"