Wer ist Sinem Dedetaş, der die Gemeinde Üsküdar gewonnen hat?

Türkiye’de, 61 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu yerde yerel seçimler gerçekleşti. İstanbul’un ilçelerinden biri olan Üsküdar’da CHP adayı seçimi kazandı ve sonuçlar tartışmalı hale geldi. Sinem Dedetaş, CHP Üsküdar Belediye Başkanı olarak seçildi ve halkı şaşırtan Dedetaş hakkında araştırmalara başlandı. Peki, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş kimdir?

Sinem Dedetaş, 1981 yılında Eskişehir’de doğdu. İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı ve yüksek lisansını yine İTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü’nde yaptı. 2019-2023 yılları arasında İBB iştiraki İstanbul Şehir Sınırları Genel Müdürü olarak görev yapan Dedetaş, evlidir.

Sinem Dedetaş, kariyerine Delta Denizcilik’te yapısal analiz mühendisi olarak başladı. Daha sonra RINA (Registro Italiano Navale) şirketinde plan onay mühendisi olarak çalıştı.

Son olarak Matesis Maritime and Engineering şirketinde Genel Müdür olarak görev yapan Dedetaş, ulusal ve uluslararası denizcilik faaliyetlerinde, araştırma ve geliştirme projelerinde araştırmacı, program koordinatörü ve yönetici olarak görev aldı.

Sinem Dedetaş’ın uzmanlık alanları arasında gemi inşaatı ve işletimi, enerji verimliliği, optimizasyon, gemi yapılarında farklı malzemelerin kullanımı, kıyı taşımacılığı ve küçük tekneler yer almaktadır.

MeerSchiffSinem Dedetaş
Comments (0)
Add Comment