Vom RTÜK-Mitglied Taşcı zum TRT-Generaldirektor Sobacı: Erklären Sie „wissenschaftlich“, über welchen Führer und welche Partei TRT wie lange berichtet hat.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’nın, RTÜK üyelerinin TRT’nin hükümet partisini ve muhalefeti kapsama zamanlarına ilişkin belirlemelerine yanıt verdi. Taşcı, „TRT Genel Müdürü, KWK’ye ‚atanmış‘ sürelere ilişkin hazırladığımız tabloyu bilimsel bulmadı ve bunun bizim görevimiz olmadığını savundu. 85 milyon vatandaşın vergileriyle yayın yapan TRT’nin hangi süreleri hangi başkan ve partiye ayırdığını ‚bilimsel‘ olarak açıklayın.“ dedi. 85 milyon vatandaş hangi başkan ve hangi partiye oy verdi. Hodri „Yer“ dedi.

KWK Kümesi Başkan Vekili Gökhan Günaydın dün, TRT Genel Müdürü Sobacı ile TRT yayınları konusunda görüştü. Sobacı, „Başkanın başkanlık sıfatıyla ve AK Parti başkanı sıfatıyla yaptığı işleri ayırmak gerekmez mi? Bütüncül bir yaklaşımla.“ dedi. Ayrıca, ayrılmış süreyi karıştırmak doğru mu? „Ayrıca, hangi bilimsel kriterlere göre belirlendiği açık olmayan ve yetkisi olmayan yayın süreleri konusunda TRT’yi tartışmaya dahil etmek istemiyorum.“ dedi.

Taşcı: Önce kendi yasalarınızı okuyun ve ardından YSK’nın temel kararlarını okuyun

RTÜK üyesi Taşcı, bugün TRT Genel Müdürü Sobacı’nın sözlerine yanıt verdiği X hesabındaki yazısında yer aldı. Taşcı, Sobacı’nın açıklamalarını eleştirdi ve şunları söyledi: „TRT Genel Müdürü, KWK’ye ayrılmamış olan zaman dilimlerine ilişkin hazırladığımız tabloyu bilimsel bulmadı ve bunun bizim görevimiz olmadığını savundu. 85 milyon vatandaşın vergileriyle yayın yapan TRT’nin hangi başkan ve partiye ne kadar süre ayırdığını ‚bilimsel‘ olarak açıklayın. Hodri Meydan. TRT Genel Müdürüne hatırlatma; Tuncay Keser ve ben RTÜK’ün seçilmiş üyeleriyiz, anayasa üst kurulunun. Her türlü televizyon yayınını izlemek ve denetlemek – hatta TRT’yi de izlemek ve denetlemek – yetkimiz ve görevimizdir! Önce kendi yasalarınızı okuyun ve ardından YSK’nın temel kararlarını okuyun…“

Tüm üç aday için bir süre belirlenmedi

Taşcı’nın yazısında, TRT yayınlarını incelediği iki resim de paylaştı. Taşcı’nın paylaşımındaki bilgilere göre; TRT Haber’in 12 ve 13 Şubat tarihlerindeki yayınlarında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay için süre ayrılmadı. Yine de aynı tarihlerde AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’a 13 dakika, AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’a 12 dakika ve AKP İzmir Büyük

BroadcastChpPauseTaşcıTrt
Comments (0)
Add Comment