Einladung der Gewerkschaften: Am Morgen des 1. Mai werden wir mit unseren Nelken in der einen und der Entscheidung des Verfassungsgerichts in der anderen Hand zum Taksim marschieren.

DİSK-, KESK-, TMMOB- ve TTB üyeleri ile siyasi parti temsilcileri, 1 Mayıs 1977’de hayatlarını kaybedenleri anmak için Taksim Yararı Tepesi’nde bir araya geldi. Basın açıklamasında, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, „1 Mayıs sabahı hepimiz kalkıp yola çıkacağız. Bir elinde karanfil, diğer elinde Anayasa Mahkemesi kararıyla Taksim Meydanı’na yürüyeceğiz.“ ifadelerini kullandı.

„Farklı iki koldan çıkmak“

Çeşitli sendika ve siyasi parti temsilcileri, 1 Mayıs 1977 Katliamı kurbanlarını anmak için İstanbul Taksim’deki Yararlı Tepesi’nde bir araya geldi. Anma töreni, bir saygı duruşuyla başladı, ardından hayatını kaybedenlerin isimlerinin okunması ve „buradayım“ yanıtıyla devam etti. Törenin ardından, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu bir konuşma yaptı. Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda farklı iki yürüyüş olacağını açıkladı. DİSK, TMMOB ve TDB üyelerinin Saraçhane Meydanı’nda, KESK ve TTB üyelerinin ise Beşiktaş Meydanı’nda toplanacaklarını duyurdu.

„Taksim’de olmak, ülkenin geleceğini korumak demektir“

Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olmanın tarihsel ve güncel değerine dikkat çekerek, „Taksim Meydanı, 1977’den beri yüreklerimizde derin bir yara haline geldi ve en büyük özlemimiz haline geldi. Taksim Meydanı’nda olmak, ekmek, adalet, özgürlük demektir.“ dedi. „Ülkenin geleceğini korumak demektir. 1 Mayıs’ta Taksim’de olmak, işçi sınıfının haklarını savunmak ve hukuki kazanımlarımızı göstermek için hayati önem taşımaktadır.“ ifadelerini kullandı.

„Hepimizi Taksim’e davet ediyoruz“

Çerkezoğlu, „1 Mayıs sabahı karanfillerle ve Anayasa Mahkemesi kararıyla Taksim’e yürüyeceğiz. Bu, gelecek nesillere tüm çalışanlar için aktaracağımız bir değerdir. Taksim’e gelmeye tüm herkesi davet ediyor ve saygı bekliyoruz.“ dedi.

T24

1. MaiÇerkezoğluTaksim
Comments (0)
Add Comment