Ehemaliger tschechischer Präsident Klaus: Der Verhandlungsprozess spielt keine Rolle; Ich glaube auch nicht, dass die Türkei großes Interesse an einer EU-Mitgliedschaft hat.

Vem är Vaclav Klaus?

Wenzel Klaus , betraktas som ett viktigt namn inom den tjeckiska politiken. Han var landets första premiärminister och andra president. Klaus spelade en inflytelserik roll i övergången från kommunism till fri marknadsekonomi. Han är också känd för att argumentera för att människan inte är orsaken till klimatförändringen.

Förbindelser mellan Turkiet och EU

Svar på frågorna från T24

Ankara-besöket 2012 och Turkiets EU-medlemskap: Klaus förklarade att beslutet om två till tre huvudstäder i Europa var viktigt för Turkiets EU-medlemskap. Han sa att EU för närvarande är återhållsam när det gäller Turkiets medlemskap.

Europeiska unionen och medelstora länder: Klaus betonade att ett medelstort land som Turkiet skulle kunna lyckas om det blev medlem i EU. Han påpekade skillnaden mellan dem som är emot och dem som stödjer Turkiets medlemskap i EU.

Uppfattningsproblem mellan EU och Turkiet: Klaus hävdade att EU i länder som Turkiet har lett till att uppfattningar som „EU är en klubb för kristna“ har förstärkts. Han sa att tvivlen kring Turkiets EU-medlemskap ökar.

Turkiets EU-medlemskap och turkisk uppfattning: Klaus påpekade att turkarna inte fullt ut förstår innebörden av Turkiets EU-medlemskap. Han betonade svårigheterna och kraven i EU:s harmoniseringsprocess.

Ekonomi och politik:

Klaus ekonomiska åsikter: Klaus sa att det inte är rätt att se den europeiska ekonomin som en förebild. Han betonade behovet av avreglering och minskning av subventioner.

Förbindelser mellan Turkiet och Tjeckiska republiken: Klaus betonade vikten av vänskapliga förbindelser med Turkiet. Han sa att Turkiet som regional aktör kan bidra med lösningar på problemen.

Beziehungen zwischen der Türkei und der EUBeziehungen zwischen der Türkei und der Tschechischen RepublikEU-Mitgliedschaft der TürkeiEuropäische UnionPolitikVaclav KlausWirtschaft
Comments (0)
Add Comment