Die Strafanzeige von Gökhan Zan wurde aufgedeckt: Sie verlangten Geld, zeigten Waffen und drohten mit fiktiven Sprachaufnahmen

TİP, Hatay’daki adayları Gökhan Zan hakkında geri adım attıklarını duyurdu. Zan, kandırıldığını iddia ederek adaylığını geri çekmeyeceğini söyledi. Zan’ın, kendisi hakkında yapılan rüşvet görüşmelerinin kaydedildiği iddiasıyla savcılığa yaptığı sahte suç duyurusuna ilişkin detaylar ortaya çıktı. Zan, adının kullanılmasıyla nasıl tehdit edildiğini savcılığa anlattı.

TİP’in açıklamasında, Hatay İttifakı tarafından ortak aday olarak önerilen Gökhan Zan’ın partilerinin asla onaylamayacağı çıkarları temsil ettiği yönünde iddialar aldıklarını belirtti. Gökhan Zan, söz konusu iddiaların kendisine karşı bir komplo olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partiye bildirdi. „Yargı makamlarına sürecin devredilmesine rağmen, en ufak bir şüphenin dahi hoşgörülemez olduğunu ve komplo ve şantaj gibi yöntemleri alışkanlık haline getiren düzen politikasından kesinlikle ayrıldığımızı ve Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiğimizi açıklıyoruz“ denildi.

Gökhan Zan, „Kurdukları saltanatı halkımızın kaynaklarını ve tercihlerini sömürerek sürdürmek isteyenler, adaylığımızı ilk günden bu yana endişeyle takip ediyorlar“ dedi. „Tehtitlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde bu sefer en iyi bildikleri FETÖ yöntemlerine ve montajlara başvurdular“ diyerek suç duyurusunda bulundu.

Gerçek Gündem’deki haberlere göre, Zan, Pazar günü 17 Mart’ta savcılığa yaptığı suç duyurusunda kendisinden 5 milyon TL talep edildiğini, tehdit edildiğini ve şantaj yapıldığını belirtti.

Gökhan Zan, Lütfü Savaş’ı desteklemesi için tehdit edildiğini iddia ettiği belediye başkan adayıyla ilgili olarak şunları söyledi: „Savunmam olmadığı için adaylık sürecimde halkla yakın temas halinde seçim kampanyalarımı yürütüyorum. Bu nedenle seçim sürecinde ve halkla etkileşimlerim sırasında bazı kişiler bana adaylıktan çekilmem gerektiğimi, Lütfü Savaş’ı desteklemem gerektiğini ve adaylıktan çekilmezsem kötü olacağını söyledi.“

Avukatı, ses kayıtlarının yayın yasağı getirilmesini, şüphelilere yönelik gözaltı kararı çıkarılmasını ve ellerinde bulunan dijital ve fiziksel eserlerin el konulup incelenmesini talep etti.

BedrohungGökhan ZanKandidatStimmeZan
Comments (0)
Add Comment